torsdag 22 december 2011

Ingen rolig julklapp från plastiken...

Inget roligt besked så här nära inpå jul...troligtvis inflammation efter op:en. Penicillinkur i 10 dagar OCH jag ska ta det ännu lugnare än jag gjort!!! Tack för den julklappen! Jag som ville komma igång nu och må bra... Nu blir det soffläge med intag av praliner över jul och nyår...men förhoppningsvis inte fram till påsk :) Igår tog jag en långpromenad på 40 min till min sjukgymnast. Jag har gått kortare svängar några gånger efter operationen och tänkte nu att jag skulle komma igång lite mer. När jag kom in till henne frågade hon hur jag mådde och jag visade hur ärren ser ut (men det är ju tejp på dem). Då fick jag se att huden på ovansidan av höger bröst var rödflammig...
trodde det berodde på promenaden och att jag blivit så varm. Sen tänkte jag inte mer på det. Imorse när jag tvättade mig fick jag se att det högra bröstet hade ett större område med rodnad! Jag ringde direkt till plastiken och receptionisten kopplade genast mig till en sköterska. Hon frågade om jag kunde vara hos dem inom 40 min - senare fanns ingen specialist på plats. Jag ringde till M som lämnade jobbet direkt och hämtade upp mig. Jag fick genast komma in på ett rum. När jag tog av mig bh:n sa sköterskan "aj då!" Det kändes ju inte så bra... Hon tog tempen på mig och frågade hur jag mådde. Men jag kände inte av nåt annat - än att bröstet var varmt. Jag hade ingen feber. Hon gick ut en sväng, och då sa M att även det andra bröstet hade fått en rodnad; på undersidan. Detta konstaterade även sköterskan. Min plastikkirurg Mattias är julledig tom v1, så jag fick träffa Sidfrid Vedung. Han kände på brösten med armens insida, för att bästa sätt känna hur varm huden var. Han såg lite bekymrad ut. Efter ett tag beslutade han att jag skulle börja äta en penicillinkur. Han skrev ut ett recept åt mig. Huden ovanför protesen är så tunn och känslig, så jag måste verkligen ta det lugnt nu! Sen sa han att han hoppades att jag skulle få en lugn jul...jaa, jag törs inte säga nåt mer...Lycka till nu, sa han och var sen borta. Sköterskan småpratade lite med oss och funderade sen på om hon skulle be kirurgen rita med en spritpenna hur stort området var nu, så jag skulle kunna hålla koll. M tog några kort med mobilen medan hon gick ut för att rådgöra med plastikkirurgen. När hon kom tillbaka halvlåg jag på britsen, för att försöka få bästa ljus på korten så det röda skulle synas. Jag kände mig lite dum...men hon kom genast fram och hjälpte till att rikta ljuset. Och frågade om hon skulle hämta deras kamera och ta några bilder med. De är så gulliga och rara där!! Hon sa då att de inte skulle rita några markeringar på mig. Det kändes som att jag kunde läsa mellan raderna - det är bättre att du inte ser/vet om området blir större... När jag fått på mig kläderna följde hon oss ut och önskade oss en lugn jul. Du vet att du får ringa när som helst, men det är ju tyvärr lite dåligt med specialister inne nu under helgerna... Vi gick direkt till Apoteket - i sakta mak - för att hämta ut mitt recept. 30 st före i kön!!! Men jag skulle ta min första tablett direkt sa läkaren. Så det var bara att sätta sig ner och vänta...När det väl var min tur strulade datorn. Det visade sig att de fått ett nytt datasystem just idag!! Kön ringlade sig lång, lång... Jag blev avsläppt på vägen hem för att handla lite. Promenaden hem tog ca 10 min. Jag kollade mina bröst när jag kom hem - de var jätteröda. Nej vad tråkigt!! Jag måste verkligen ta det lugnt nu!!

4 kommentarer:

  1. Å stackars dig! Men lyd råden att vila och ta det lugnt.
    Tänker på dig.
    Kram
    Lillasyster till Y

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag undrar om din inflammation gav med sig av penicillinet? Själv opererades jag för 10 dagar sen och fick permanenta silikoninlägg, och efter en vecka konstaterades en hudinfektion. Går nu på antibiotika och hoppas att den tar som den ska..

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Tack och lov hann vi sätta in penicillinet i tid, för efter ett par dagar blev huden inte längre rödflammig och varm vid minsta lilla ansträngning.
    Hoppas det ska över snabbt för dig, så kroppen får
    läkas i lugn och ro efter operationen!

    Kram

    SvaraRadera